Pub iznajmljen Bojanu Vitanoviću

‘Renovirat ćemo prostor, a otvorenje planiram 1. prosinca’

13:39h
0
Foto: Arhiva

Rooster Pub u sklopu prostora koprivničkog Doma mladih, preuzet će poduzetnik Bojan Vitanović iz Koprivnice. Tako je odlučeno u u Komunalcu, koji upravlja tom gradskom ustanovom.

Prošla je najbolja ponuda, u kojoj je Vitanović ponudio 15.350 kuna za mjesečni najam.

Vitanovića smo pitali kakvi su mu planovi.

– I dalje će tamo biti restoran, renovirat ćemo prostor, a otvorenje planiramo 1. prosinca, ako će sve ići po planu. Treba sve izorganizirati i pripremiti – rekao nam je on.

Njegova tvrtka Vito d.o.o. bavi se uvozom, veleprodajom i maloprodajom robe široke potrošnje, a sada je odlučio uloviti se u koštac s ugostiteljstvom.

Na natječaj su pristigle dvije ponude, a druga je bila iz tvrtke Planmedia, u vlasništvu Mladena Švace.

– Nisam se žalio na ovu odluku, prošla je bolja ponuda i ništa nije sporno. Ja sam ponudio 14.600 kuna za mjesečnu najamninu, dok je on ponudio više – rekao nam je Švaco.

Iz Planmedie su se na natječaj za zakup Puba prijavili i prije nekoliko godina, kada je restoran preuzela tvrtka Audio doc u vlasništvu Tomislava Šituma. Tada je u natječaju početna cijena najma bila 21.000 kuna mjesečno, dok je u aktualnom natječaju početna cijena znatno manja, 12.000 kuna plus PDV.

Iz Komunalca su se izjasnili da kao vlasnici objekta cijeli postupak rade u skladu sa zakonskim normama.

– Mi smo dužni od građevinskog sudskog vještaka dobiti procjenu vrijednosti nekretnine, na temelju koje se određuje početna cijena zakupa – naveli su iz Komunalca, a razlog manjoj cijeni je i trenutačno loše stanje na tržištu nekretnina.

Pub je iznajmljen na sljedećih pet godina.

Tvrtka Audio doc je za sobom ostavila dugove te je ove godine objekt zatvoren od strane Porezne uprave, a u tijeku je ovršni postupak radi povrata potraživanja od strane Komunalca.

čitam...