Sastanak Poslovnog kluba gospodarstvenika Koprivničko-križevačke županije

11:13h
0

090617_sgk1-mIzgradnja autoceste A12 najvazniji je projekt na području Koprivničko-krizevačke zupanije, a jedan od primarnih ciljeva je da u realizaciju tog projekta bude uključeno što više lokalnih tvrtki. Rekao je to na sastanku Poslovnog kluba gospodarstvenika Koprivničko-križevačke županije predsjednik Zupanijske gospodarske komore Miroslav Vitković te naglasio da je do sada oko 40 prijevoznika, graditelja, električara i drugih gospodarstvenika izrazilo zelju da budu podizvođači tijekom izgradnje A12.

– Sve tvrtke koje se zele uključiti u izgradnju autoceste još uvijek nam se mogu javiti preko svojih strukovnih grupa i cehovskih udruga. Inače, realizaciju projekt usporavaju pronalazak nekoliko arheoloških lokaliteta na trasi buduće autoceste, no radovi na terenu počet će krajem kolovoza ili početkom rujna kako je i najavljeno – rekao je Vitković.

090617_sgk-mZupan Darko Koren naglasio je da je autocesta A12 tema koja se za nešto više od mjesec i pol dana s političke digla na gospodarsku razinu.

– Neriješeni imovinsko-pravni odnosi na dvije lokacije su uz arheološka nalazišta glavne prepreke izdavanju građevinske dozvole za cjelokupnu trasu A12, no iz HAC-a nas uvjeravaju da će rokovi gradnje biti ispoštivani – rekao je Koren te dodao da tri objekta ipak imaju građevinske dozvole.

090617_sgk3-m

 

Prvi čovjek Podravske banke Julio Kuruc priznao je da je zbog dosadašnjih nekoliko odgađanja početka izgradnje autoceste između Koprivnice i Zagreba pesimistično raspolozen:

– Uvjeren sam da će, ako će to biti potrebno, zupana Darka Korena svi Podravski i Prigorski gospodarstvenici podrzati u borbi za autocestu, no bojim se da će se tim projektom baviti naša djeca ako radovi ne krenu krajem kolovoza ili početkom rujna. Očekuje nas, naime, rebalans 090617_sgk2-mdrzavnog proračuna, a ako nam «za vrat sjedne» i MMF ne vjerujem da će projekt A12 biti realiziran – rekao je Julio Kuruc.