Stanislav Biondić: Ne želim zamijeniti Šestaka, ali ako ću morati posao ću odraditi profesionalno

18:09h
0

090928-podravka-mNakon današnjeg sastanka članova Nadzornog odbora Podravke ništa novog kad je riječ o stavu vodećih ljudi spram afere SMS koja traje već tjednima – samo je jednoglasno prihvaćeno da se do završetka policijske istrage pričeka s donošenjem bilo kakvog zaključka. Uz to, odgođen je izbor predsjednika NO-a na zahtjev države kao vlasnika 25% dionica, odnosno Hrvatskog fonda za privatizaciju, kako bi se dogovorilo tko će obnašat tu funkciju. Stoga odgovore treba čekati do idućeg sastanka NO-a, ili će ih dati istraga, no već sada je izvjesno kako nagađanja lokalnog tjednog lista da će predsjednik uprave Belupa Stanislav Biondić zamijeniti čelnog čovjeka Podravke Zdravka Šestaka, Biondića član Podravkine Uprave Miroslav Vitković te da će u NO Podravke ući dogradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak nemaju osnovu.

Biondić tvrdi da o tom planu zna koliko i javnost, odnosno ništa:

– O čemu se tu u stvari radi zna vjerojatno samo autor teksta. Sve svoje dosadašnje direktorske dužnosti obavljao sam vojnički, po dužnosti, a tako će biti i dalje i zato ako ću biti postavljen na mjesto predsjednika Uprave Podravke posao ću odraditi, no ako me pitate želim li to onda je odgovor negativan. Polovicom i krajem 90-ih godina sam izvlačio Podravku i Belupo iz financijskih dubioza, što me koštalo godina života i više nemam volju to ponovo proživljavati.

Miroslav Vitković također tvrdi da pojma nema o tome da naslijedi Biondića u Belupu. Dodao je da to ne želi ako je riječ o politički motiviranom micanju Biondića i ako iza takve inicijative ne stoji opsežan projekt nove koncepcije rada Podravkine Uprave:

– Mislim da su to samo govorkanja bez realne podloge, koja već mjesecima kolaju Koprivnicom. Nisam razmišljao o takvoj opciji, no siguran sam da se takvo što neće dogoditi prije kraja policijske istrage afere SMS, niti će do toga doći bez vrlo ozbiljnih razgovora svih aktera takvog plana, ako on uopće postoji. Također, prvo treba vidjeti tko uopće predlaže takvu rošadu kadrova.

Za Vesnu Želježnjak su takva nagađanja samo «puštanje balona» da pojedine interesne grupe vide kako će ona, Biondić, Vitković i drugi reagirati.

– Podravka je preozbiljna tema da bi se o imenima članova tijela koja ju vode raspravljalo u lokalnom tjedniku. O ulasku u Nadzorni odbor Podravke nikada s nikime nisam razgovarala, a u ovoj situaciji mislim da je to ravno nemogućoj misiji – rekla je Vesna Želježnjak te podsjetila izreku kako nije bitno samo što se priča, već i tko priča.