Koprivnica zavijena u crno

ŠTO KAŽU GRAĐANI Tuga i nevjerica na licima prolaznika, Ana Huzjak: Prestrašno, nisam spavala cijelu noć, neka se nađe krivac, ali dijete se ne može vratiti

15:13h
0
Bazen utopljenik
Foto: Ivan Brkić

Jučerašnji dan zavijen je u crno, a jutro u Koprivnici donijelo je tugu i nevjericu – kako se tako nešto moglo dogoditi?

Život je izgubio osmogodišnji dječak iz Koprivnice, koji je bio na proslavi prijateljevog rođendana. Najednom su vidjeli da njegovo tijelo pluta na vodi, oživljavali su ga spasilac, a onda i djelatnici Hitne pomoći, no nije mu bilo spasa. U trenutku kada se utopio dječak se nalazio u brzoj rijeci, a nije poznato što se točno dogodilo. Je li možda udario glavom pa su ga povukli umjetni valovi ili je pak ostao bez svijesti pa se utopio, utvrdit će nalazi obdukcije.

Na grupu od osmero djece pazile su tri ženske osobe, a da bi uopće mogli doći na rođendan, djeca trebaju biti plivači.

Pitali smo građane, koji su svi vidno u šoku, kako komentiraju ovu veliku tragediju za koju su svi već čuli i koja im ne izlazi iz glave.

Anketa
Radmila Grubačević // Foto: Ivan Brkić

– Ne znam što da vam  kažem, pitam se jesu li dovoljno pazili na tu djecu. U šoku sam. Mislim da djeca uopće ne bi trebala slaviti rođendan u bazenu, protiv toga sam.

Potreslo me sve to jako. Treba utvrditi što se dogodilo pa onda vidjeti je li netko kriv – kaže Radmila Grubačević.

 

 

Anketa
Ana Huzjak // Foto: Ivan Brkić

– Nemojte me na to podsjećati, nisam spavala cijelu noć. Prestrašno je to, ti moderni rođendani, to nema smisla. Najbolji su rođendani kada su bili kod kuće. Svakako treba istražiti tko je odgovoran, no da se i nađe krivac, dijete se više ne može vratiti, nažalost što je tu je. I tim tetama sigurno nije lako ni svejedneo nakon svega – kazuje nam Ana Huzjak.

 

 

Anketa
Nikola Jadanović // Foto: Ivan Brkić

– Čuo sam nažalost, i u Koprivničkim Bregima svi pričaju o tome. To što se dogodilo je užasno, to je nečiji propust. Gdje su bili animatori, gdje je bio spasilac? To je za svaku osudu! Ako su djeca bila tamo, netko je valjda bio zadužen da bude s njima. Žao mi je, da se utopi osmogodišnje dijete, to je velika tragedija – kaže Nikola Jadanović.

 

 

Anketa
Tomica Hleb // Foto: Ivan Brkić

– Ne znam ni sam što reći, to je velika tragedija. Odgovornost treba tražiti, no uvijek se može dogoditi nesreća. Iskreno, ne sviđa mi se ideja slavlja rođendana na bazenu, mislim da je to pretjerano, no svatko ima pravo donijeti takvu odluku. Samo po sebi može sve to bitii dobro, moglo se to isto tako dogoditi negdje drugdje – mišljenja je Tomica Hleb.

 

 

Anketa
Marina Vitelić // Foto: Ivan Brkić

Marina Vitelić tvrdi da ne treba nikoga kriviti unaprijed već vidjeti što će istražiti nadležne službe.

– Treba vidjeti što se dogodilo, nisam sigurna je li to bio propust, znat će se više kada stignu nalazi obdukcije, unaprijed se ne može puno toga reći – kaže ona.

 

 

Anketa
Foto: Ivan Brkić

– Žalosno je to, jako žalosno, netko nije odradio svoj posao kako bi trebao. Proslava rođendana na bazenu je danas normalna pojava, ali ako su tri tete bile na osmero djece, mislim da je to moguće odraditi i sada će netko će za to morati biti odgovoran – zaključuje vidno potresena Biserka Kopričanec.

 

Loading...