preokret u slučaju Martinovka

Sudska odluka: Grošić mora ukloniti ogradu u roku od 24 sata

13:00h
0
Sud naložio da se ograda ukloni // Foto: Matija Gudlin
Sud naložio da se ograda ukloni // Foto: Matija Gudlin

Ovo je privremena mjera na koju se ne može žaliti. Uz tužbu za ometanje posjeda uložili smo i prijedlog za donošenje privremene mjere. Uz to Grošić mora platiti troškove donošenja ove mjere u iznosu od 2000 kuna – poručili su iz koprivničkog Odvjetničkog ureda Katarina Vuljak koji zastupa stanare Martinovke.

Darko Grošić, koprivnički građevinski poduzetnik, po odluci Općinskog suda u Koprivnici, mora ukloniti ogradu u širini tri metra na asfaltiranom putu kako bi se omogućio prilaz do Martinovke sa strane Florijanskog trga. Prema dostupnim podacima to bi trebalo biti danas, u četvrtak, poslijepodne. Naime rok za uklanjanje je 24 sata od primitka sudskog rješenja.


– Ovo je privremena mjera na koju se ne može žaliti. Uz tužbu za ometanje posjeda uložili smo i prijedlog za donošenje privremene mjere. Prijedlog je bio dokumentiran i osnovan pa ovakva odluka nije bila upitna. Uz to Grošić mora platiti troškove donošenja ove mjere u iznosu od 2000 kuna – poručili su iz koprivničkog Odvjetničkog ureda Katarina Vuljak koji zastupa stanare Martinovke.

Objasnili su da ukoliko ne ukloni ogradu u roku od 24 sata od primitka rješenja, podnijet će prijedlog za ovršni postupak u kojem sud može odrediti kaznu između pet i 30.000 kuna.

Stanari su pokrenuli tužbu protiv Grošića zbog smetanja posjeda. Naime, postavljanjem ograde tik uz pješačku stazu, Grošić je stanarima onemogućio pravo služnosti provoza i prilaza do njihove zgrade putem asfaltiranog dijela koje imaju unatrag 20 godina kada je zgrada izgrađena.

– Iako pravo provoza nije upisano u zemljišnim knjigama, stanari se mogu pozvati na poštenje stjecanja. To znači da im se ono ne može uskratiti jer je Grošić dobro znao da oni to pravo imaju – objasnili su u odvjetničkom uredu.

Djelatnici i vlasnici poslovnih prostora u Martinovki su odahnuli nakon ovakve odluke jer im je od postavljanja ograde promet osjetno pao.

– Ova odluka je pozitivna. Ali bilo bi lijepo da se s nekim možete dogovoriti. Sve je stvar dogovora. Sretni smo jer ljudi i dalje mogu dolaziti k nama – kazao je Marijan Horvat, zaposlenik u Martinovki.

Do zaključenja članka nismo uspjeli dobiti Grošićev komentar.

 

čitam...