OPREZ!

Susjednom županijom kolaju lažni, filmski euri, policija upozorava i objašnjava kako ih prepoznati

Pozivamo sve građane koji se eventualno susretnu s takvim novčanicama ili posumnjaju u originalnost istih neka odmah pozovu policiju na 192, poručuju iz PU varaždinske.

09:51h
0
Foto: Policijska uprava varaždinska

Na području Varaždinske županije kolaju kopije eura, odnosno filmskoga novca kojim je učinjeno nekoliko prijevara, javljaju iz Policijske uprave varaždinske.

Nepoznati počinitelj posljednjih tjedana u opticaj su kroz kioske i trgovine koje imaju uslugu mjenjačnice stavili krivotvorene novčanice. One od 10 i 20 eura na sebi, sitnim štampanim slovima, imaju ispisano “This is not legal, it is to be used for motion props”, dok novčanice od 200 i 500 eura imaju ispisano “Souvenir production.”

– S obzirom na pojavu lažnih novčanica, savjetujemo građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni. Pozivamo sve građane koji se eventualno susretnu s takvim novčanicama ili posumnjaju u originalnost istih neka odmah pozovu policiju na 192 – poručuju iz PU varaždinske.

Foto: Policijska uprava varaždinska
Foto: Policijska uprava varaždinska

čitam...