21.8 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pripreme u punom jeku

Sutra na Zrinski trg stižu cijevi, mehanizacija i oprema potrebna za radove koji počinju krajem tjedna
S

Prve lopate bit će zabačene ispred Gradske vijećnice i kopat će se prema fontani, jer kako nam je pojasnio Petras, kanalizacija se gradi od niže kote prema višoj, odnosno obrnuto od smjera tečenja otpadne vode. Paralelno s kanalizacijom, kopat će se i vodovod.

Ne propustite

Radovi na rekonstrukciji središnjih koprivničkih gradskih trgova već se dugo najavljuju, no nikako da počnu. Ipak, kako doznaje ePodravina, prve lopate bit će zabačene krajem ovog tjedna, odnosno u četvrtak ili petak, o čemu smo već pisali. Danas nam je to potvrdio direktor Koprivničkih voda, Zdravko Petras, tvrtke koja prva kreće s poslom.

Pripremni radovi počet će sutra, kada bi se na Zrinskom trgu trebale pojaviti cijevi, oprema, mehanizacija i ostali materijali potrebni za početak posla, nakon čega će bageri krajem tjedna krenuti u prve konkretne radove.

– Sve je trebalo početi još prošlog tjedna, ali u firmi Gradex iz Zaboka, koja je zadužena za posao, većina ekipe bila je u samoizolaciji zbog covida. Sve su odgodili za tjedan dana, no uvedeni su u posao i očekujemo ih ovih dana na središnjem Trgu – rekao nam je Petras.

Prve lopate bit će zabačene ispred Gradske vijećnice

Prve lopate bit će zabačene ispred Gradske vijećnice i kopat će se prema fontani, jer kako nam je pojasnio Petras, kanalizacija se gradi od niže kote prema višoj, odnosno obrnuto od smjera tečenja otpadne vode. Paralelno s kanalizacijom, kopat će se i vodovod.

Budući izgled Zrinskog trga // Foto: NFO

– Jednom kada radovi počnu ne bi trebalo biti stajanja, no jasno je kako sve ovisi o vremenskim uvjetima. Što se tiče vodovoda, ne može se raditi u slučaju velikog snijega ili jako niskih temperatura, jer postojeći cjevovod mora biti u funkciji dok se novi na zatvori, odnosno završi. Slična je stvar i s kanalizacijom. Širina rova bude prilično velika i u slučaju jake kiše i velikog blata privremeno će se stati s poslom. No na pretpostavki prethodnih zima, koje nisu bile jake, očekujemo da će se moći raditi bez nekih velikih problema – zaključio je Petras.

Četiri nove trase vodovoda

Što se tiče samih detalja, radovi obuhvaćaju izgradnju četiri nove trase distributivnog i opskrbnog vodovoda te dva odvodna kanala uz koje će se također izvesti i priključci.

Glavni opskrbni vodovod izvodi se od polietilenski cijevi promjera DN 315 u
duljini od 297 metara, i to od spoja na postojećem zasunskom oknu Zrinskog trga i Svilarske ulice, do spoja na postojeće zasunsko okno na Trgu bana Josipa Jelačića. Ukupna duljina preostale tri dionice distributivnih vodovoda koji će se izvesti od cijevi promjera DN 110 i DN 160 na prostoru navedenih trgova iznosi 424 metra.

Kanalizacijska mreža formirana je u obliku dva nova kanala koji će se prilagoditi instalacijama i postojećem kolektorskom sustavu grada Koprivnice. Novoizgrađena mreža tako će po svojoj funkciji i namjeni spadati u mješoviti sustav odvodnje otpadnih i oborinskih voda. Ukupne duljine novih kolektora iznosit će 372 metra.

Kao što smo već pisali, radove i rekonstrukciji navedenih trasa obavljat će tvrtka Gradex iz Zaboka, dok je ugovor o obavljanju stručnog nadzora nad radovima sklopljen s tvrtkom Coart iz Koprivnica.

Ugovorena vrijednost radova iznosi oko 4,8 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok za izvedbu je do ljeta 2022. godine.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

treća nl sjever

Križevčani rasturili Viroviticu i zasluženo slave naslov, Virovci ispali u šokantnoj završnici, Ludbreg im pobjegao za bod

Ludom završnicom okončana je još jedna sezone u Trećoj NL Sjever. Uoči zadnjih 90 minuta otvoreno je bilo pitanje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti