17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sutra otvorenje Malog dućana Humane Nove te modna revija redizajnirane odjeće
S

Ne propustite

U trgovini će se prodavati redizajnirana odjeća Letak

Podružnica Socijalne zadruge Humana Nova i Mali dućan Humana Nova otvaraju svoja vrata u subotu 8. lipnja u 10 sati na adresi Đure Basaričeka 3 u Koprivnici.

Ovo se društveno poduzeće bavi proizvodnjom i prodajom kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.

– Sakupljanjem starog tekstila, odjeće i obuće te njegovom oporabom i recikliranjem razvili smo inicijativu koja ima za cilj smanjiti negativan utjecaj na okoliš i zajednicu, a kao društveno poduzeće također potičemo zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih skupina te tako njima i njihovim obiteljima omogućujemo dostojanstven život i podizanje razine samopouzdanja – objasnila je Sonja Hlebar, voditeljica koprivničke podružnice.

Poslovanje Podružnice, ističe Hlebar, uključuje sakupljanje starog tekstila, odjeće, obuće i plastičnih vrećica putem kontejnera za tekstil, odjeću, obuću te putem akcija sakupljanja koje će se periodički organizirati na području županije, proizvodnju tekstilnih proizvoda, edukativno-kreativne radionice o recikliranju tekstila u osnovnim školama te prodaju tekstilnih proizvoda i redizajnirane odjeće u Malom dućanu.

Trgovina zasad zapošljava jednu šivačicu, i to osobu s invaliditetom, no to je tek početak, otkriva Hlebar.

– Ovisno o potražnji, zaposlit ćemo još djelatnika. Koristim priliku da pozovem sve građane da nas podrže i posjete našu trgovinu, u kojoj će se prodavati domaći proizvodi, namijenjeni uglavnom mladima, a svoju staru odjeću mogu nam donirati u kontejner ispred Doma mladih – rekla je Hlebar te pozvala na modnu reviju redizajnirane odjeće za mlade, koja će se održati sutra, u subotu u 19 sati u Domu mladih.

{vsig}fun/06-2013/humana_nova{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Budite oprezni

Ovo su tri znaka na vašem tijelu koja mogu ukazivati na visok kolesterol, prepoznajte ih na vrijeme

Praćenje razine kolesterola može biti jednostavan način za procjenu jedete li pravilno ili imate li dovoljno tjelesne aktivnosti. Ipak,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×