Sutra otvorenje Malog dućana Humane Nove te modna revija redizajnirane odjeće

09:35h
0
Otvorenje trgovine je sutra u 10 sati

U trgovini će se prodavati redizajnirana odjeća Letak

Podružnica Socijalne zadruge Humana Nova i Mali dućan Humana Nova otvaraju svoja vrata u subotu 8. lipnja u 10 sati na adresi Đure Basaričeka 3 u Koprivnici.

Ovo se društveno poduzeće bavi proizvodnjom i prodajom kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.


– Sakupljanjem starog tekstila, odjeće i obuće te njegovom oporabom i recikliranjem razvili smo inicijativu koja ima za cilj smanjiti negativan utjecaj na okoliš i zajednicu, a kao društveno poduzeće također potičemo zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih skupina te tako njima i njihovim obiteljima omogućujemo dostojanstven život i podizanje razine samopouzdanja – objasnila je Sonja Hlebar, voditeljica koprivničke podružnice.

Poslovanje Podružnice, ističe Hlebar, uključuje sakupljanje starog tekstila, odjeće, obuće i plastičnih vrećica putem kontejnera za tekstil, odjeću, obuću te putem akcija sakupljanja koje će se periodički organizirati na području županije, proizvodnju tekstilnih proizvoda, edukativno-kreativne radionice o recikliranju tekstila u osnovnim školama te prodaju tekstilnih proizvoda i redizajnirane odjeće u Malom dućanu.

Trgovina zasad zapošljava jednu šivačicu, i to osobu s invaliditetom, no to je tek početak, otkriva Hlebar.

– Ovisno o potražnji, zaposlit ćemo još djelatnika. Koristim priliku da pozovem sve građane da nas podrže i posjete našu trgovinu, u kojoj će se prodavati domaći proizvodi, namijenjeni uglavnom mladima, a svoju staru odjeću mogu nam donirati u kontejner ispred Doma mladih – rekla je Hlebar te pozvala na modnu reviju redizajnirane odjeće za mlade, koja će se održati sutra, u subotu u 19 sati u Domu mladih.

{vsig}fun/06-2013/humana_nova{/vsig}

čitam...