Tomislav Kavur drugi na Otvorenom prvenstvu Zagreba

22:11h
0
120603-kavur-tomislav

U nedjelju je na Zagrebačkom hipodromu u organizaciji konjičkog kluba Purgerski iz Zagreba održano tradicionalno otvoreno prvenstvo Zagreba za sve kategorije jahača i konja.

Po idealnim vremenskim uvijetima i pred oko 2000 gledatelja nastupalo je 80 jahačih parova raspoređenih u dobne kategorije. Također, u utakmicama za mlade konje starosti četiri, pet, šest i sedam godina, gledatelji su mogli vidjeti najperspektivnije mlade konje danas u Hrvatskoj.

Konjički klub Galop team iz Koprivnice imao je predstavnika u utakmici za mlade konje starosti 4 godine, gdje je boje kluba branio mladi pastuh Conquest of paradise pod jahačem Tomislavom Kavurom.

Iako je to bio Conquestov prvi službeni nastup, on i Tomislav završili su zahtjevan parkur visine 1,00 m bez pogreške, te su se plasirali na 2. mjesto iza hrvatskog reprezentativca Denisa Gugića.

Od prvog mjesta, Conquesta i Tomislava je dijelilo svega 0.6 bodova koje su suci dijelili za stil. Tako je Gugić bio prvi sa ocjenom 6.5, Kavur drugi sa ocjenom 5.9, a treća je bila Tana Car iz Zagreba sa 5.8 bodova.

Od četvrtka će se, ponovo na Zagrebačkom hipodromu, održavati 58. Međunarodni lipanjski turnir u preponskom jahanju. Turnir će trajati do nedjelje, a za Galop team će nastupiti Sanja i Tomislav Kavur.