Tradicionalni obrti pokrenuli internet prodaju na www.gifts.hr

17:35h
0
Tihomir Cvetković, direktor Koprivničkog poduzetnika. Snimio: Marijan Sušenj

Gospodarstvenici s koprivničkog područja, ali i šire, koji svoje proizvode u obliku poklona žele prodavati preko interneta od danas to mogu činiti na web stranici www.gifts.hr.

Gradska tvrtka Koprivnički poduzetnik pokrenula je, naime, internetsku trgovinu kako bi tradicijskim obrtima, proizvođačima prehrambenih i drugih proizvoda te davateljima raznih usluga pomogla da poslovanje unaprijede izlaskom na globalno tržište, rekao je direktor Koprivničkog poduzetnika Tihomir Cvetković:

– Do sada smo sklopili ugovore sa 11 koprivničkih proizvođača, većinom tradicionalnih obrtnika kao što su proizvođači bačvi, licitarskih srca, medenjaka, pletenih i drugih proizvoda javljaju nam se zainteresirani i s ludbreškog te varaždinskog područja, a planiramo surađivati i s, primjerice, kozmetičkim salonima i drugim uslužnim djelatnostima. Primarni nam je cilj promovirati proizvođače u zemljama u kojima je hrvatska dijaspora mnogobrojna, kako bi im što više pomogli unaprijediti prodaju, no nećemo zanemariti ni druga tržišta, a u kasnijoj fazi razvoja ovog projekta želimo se povezati s e-bayom i drugim web stranicama specijaliziranim za internetsku prodaju.

Koprivnički poduzetnik je na sebe preuzeo izradu web stranice i marketing i za to će dobivati naknadu od proizvođača, no ona će biti simbolična i dovoljna za “pokrivanje” troškova rada, a eventualna zarada bit će uložena u daljnji razvoj i reklamiranje tog projekta. Projekt internetske prodaje nastao je prije dva mjeseca nakon što je vlasnica salona kože Klara u Koprivnici Marijana Ištvanović od Koprivničkog poduzetnika zatražila pomoć za plasman svojih proizvoda na zagrebačko tržište.

– Sa Tihomirom Cvetkovićem sam u razgovoru došla na ideju da preko interneta “uđemo” u Zagreb, no ubrzo se ta ideja pretvorila u virtualnu trgovinu za cijeli svijet. Osim povećanjem prodaje prezadovoljna sam i odličnim poslovnim kontaktima koje sam u vrlo kratkom roku uspostavila s nekoliko desetaka tvrtki i zato vjerujem da će ovaj projekt pomoći mnogim proizvođačima – rekla je Marijana Ištvanović.Vlasnica salona kože Klara Marijana Ištvanović. snimio: Marijan Sušenj

Poznati koprivnički slikar Branko Dolenec kazao je, pak, da je za lokalne poduzetnike najvažnije izaći na globalno tržište:

– Moramo izaći iz okvira Koprivnice i Podravine, a internet je najbolja pomoć da u tome uspijemo, jer vjerojatno ne postoji bolji način da nas potencijalni kupci iz drugih zemalja upoznaju.

Stavljanje proizvoda na “police” virtualne trgovine gifts.hr za njihove će vlasnike biti besplatno i uštedjet će im najmanje 20 tisuća kuna, koliko bi ih, po riječima Tihomira Cvetkovića, koštala izrada vlastite web stranice. Također, sve informacije o proizvodima i uslugama bit će dostupne na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.