17.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Poduzetnik u nevjerici

Ovo je Hrvatska: Potvrdu da je poreznoj dužan jednu lipu platio 40 kuna
O

Ne propustite

Bilo bi u redu da jedna takva potvrda vrijedi barem mjesec dana, a ne da ukoliko mi svaki drugi dan zatreba za neku drugu svrhu, moram vaditi novu, priča nam naš sugovornik.

U našu redakciju se javio čitatelj koji je nedavno doživio jednu prilično apsurdnu epizodu zvanu “Potvrda o dugu od 1 lipe za 40 kuna”, a poslao nam je i dokaz svog zabavnog administrativnog iskustva u Poreznoj upravi.

Naime, naš je čitatelj poduzetnik te je potvrdu o poreznom dugovanju morao izvaditi za potrebe Zavoda za zapošljavanje, kako bi dobio poticaj za zapošljavanje novog djelatnika.

No, ne bi ova cijela priča bila toliko neobična i apsurdna da na potvrdi ne piše da je dužan ni više ni manje, nego jednu lipu, a za potvrdu je platio 40 kuna.

– Kako često vadim ovakve potvrde, nije mi to bilo baš toliko čudno, ali bilo je smiješno što sam potvrdu o tome da dugujem 1 lipu morao platiti 40 kuna – kaže te dodaje kako ga zapravo smeta činjenica da, kad god mu zatreba ovakva potvrda, mora je ponovno vaditi. Primjerice, posebno se vadi potvrda za javne natječaje, posebno za HZZ te za razne druge svrhe.

– Bilo bi u redu da jedna takva potvrda vrijedi dulje vrijeme, a ne da ukoliko mi svaki drugi dan zatreba za neku drugu svrhu, moram vaditi novu – priča nam naš sugovornik.

Ovo je samo jedan od primjera besmisla hrvatske birokracije u čijoj se šumi zakona, beskrajnih redova na šalterima i isto toliko papira koji trebaju za banalne stvari, čovjek lako izgubi. A lako izgubi i dobar dio novca iz novčanika, jer, eto, i najobičnija potvrda da košta 40 kuna.

Koliko bi tek koštalo da je bio dužan jednu kunu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnica

Stanovnici na Križevačkoj cesti i u Crnogorskoj ulici sutra će imati poteškoće u opskrbi vodom zbog radova

Stanovnici Križevačke ceste i Crnogorske ulice pripremite se na sutrašnji dan. Naime, kako javljaju KC vode, sutra će stanovnici na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti