Županijska turistička zajednica iduće godine s 1,8 milijuna kuna

17:49h
0
foto: glaspodravine.hr

TURIZAM Skupština TZ županije jednoglasno prihvatila plan rada za 2011. godinu

Županijska turistička zajednica iduće godine s 1,8 milijuna kuna

  • Izvorni županijski projekti Pisanica od srca, Velika martinjska špelancija, Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje, Upecaj me ako možeš i Tourphoto neupitni usprkos manjem proračunu

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u 2011. godini na raspolaganju će imati 1.868.000 kuna, što je za 148.000 kuna manje nego u ovoj godini, odluka je koju su na današnjoj sjednici jednoglasno prihvatili članovi skupštine.

– Želja nam je iduće godine i dalje razvijati izvorne projekte županijske Turističke zajednice, prije svega Pisanicu od srca, Veliku martinjsku špelanciju, Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje, Upecaj me ako možeš i Tourphoto, rekao je direktor Turističkog ureda Zdravko Mihevc predstavljajući plan rada za 2011. godinu. Usprkos nešto nižem proračunu, kaže, uložit će napore kako bi kvaliteta navedenih projekata ostala na istoj razini ili se još povećala, čemu u prilog idu i naznake da bi projekt Pisanica od srca mogao u cijelosti biti pokriven sredstvima iz nekih fondova.

Od tiskanih materijala, iduće godine će, između ostaloga, biti napravljena brošura županijskih vinskih cesta, a u planu je i izrada novog idejnog rješenja za sve table dobrodošlice na ulazima u našu županiju.

Rebalans

Na istoj sjednici prihvaćen je i rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim su sredstva povećana za 88.000 kuna, na ukupno 2.016.000 kuna. Porast troškova pravdan je povećanim rashodima za turističku signalizaciju, turističke prezentacije i pomoći turističkim zajednicama općina i gradova te povećan obim aktivnosti i angažmana oko projekta Pisanica od srca zbog velikog interesa javnosti.

Istodobno su smanjeni rashodi za Županijsku izložbu vina, a Ured TZ je odustao i od implementacije interaktivnog vodiča kojim bi putem mobitela posjetitelji dobivali turističke informacije na određenim lokalitetima.

Na kraju sjednice, predsjednik skupštine Turističke zajednica županije Darko Koren, prezentirao je novi zidni kalendar za 2011. godinu s fotografijama Pisanica od srca te prateći deplijan na četiri jezika. (tekst: gg / Glas Podravine)