Županijske zdravstvene ustanove ostale bez Upravnih vijeća

09:04h
0
Vladajući u skupštini razrješili su Upravna vijeća Županijskih zdravstvenih ustanova

Nakon jučerašnje burne sjednice, koprivničko-križevačka Županijska skupština razriješila je i imenovala nove članove upravnih vijeća socijalnih ustanova, dok zdravstvene kojima je Županija osnivač, nakon razrješenja, trenutno nemaju upravna vijeća.

Tako će u Upravnom vijeću Doma za starije umjesto Krunoslava Vitelja, Marijana Štimca i Ljiljane Stojsavljević-Križan sjediti Vesna Želježnjak, Zdenka Čavić i Ivan Kostanjevec, s tim da će predsjednica biti Želježnjak, umjesto Vitelja. Bez Upravnog vijeća trenutno su koprivnička Opća bolnica ‘Doktor Tomislav Bardek’, županijski Zavod za javno zdravstvo, Dom zdravlja te Ljekarne Križevci i Koprivnica.

Sjednica koja je trajala gotovo šest sati obilježena je burnim raspravama vladajuće koalicije predvođene SDP-om i oporbe HDZ-HSS. Pritom je sjednicu dva puta oporba napustila jer, kako su rekli, ne žele sudjelovati u glasanju o nezakonitim razrješenjima. Županijska pročelnica za zdravstvo Branka Cuki, koja je po zakonu jedina mjerodavna da predloži članove upravnih vijeća zdravstvenih ustanova, dala je svoj prijedlog s dosadašnjim imenima. Time je podržala izvršnu vlast predvođenu HSS-ovim županom Darkom Korenom, dok prijedlog članova upravnih vijeća koje je dala u skupštini vladajuća koalicije predvođena SDP-om Cuki nije prihvatila odnosno predložila skupštini na odlučivanje. No, jučer nije prisustvovala sjednici jer je, nakon svega, završila u bolnici. Njezin prijedlog, prema kojem se zapravo članovi upravnih vijeća ne bi mijenjali, županijska većina predvođena SDP-om nije prihvatila te je predsjednica skupštine Milica Fuček do ponedjeljka prekinula sjednicu. Kazala je da će pročelnica Cuki do tada imati dovoljno vremena da razmisli i da novi prijedlog članova zdravstvenih ustanova kojima je županija osnivač.

A do ponedjeljka u 16 sati, kada se nastavlja sjednica, županijske zdravstvene ustanove su bez upravnih vijeća.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...