Odbio komentirati AstraZenecu

Capak: Opcija zatvaranja kafića je na stolu, četvrtina građana ne želi se cijepiti

Prema našim anketama, oko 25 posto Hrvata tvrdokorno odbija cjepivo, bilo koje cijepljenje, ne samo protiv korone, rekao je ravnatelj HZJZ-a.

11:00h
0
Foto: Screenshot YouTube
Krunoslav Capak // Foto: Screenshot YouTube

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u utorak je iznio rezultate ankete prema kojoj 25 posto hrvatskih građana “tvrdokorno odbija” bilo kakvo cijepljenje, dok njih 10 do 15 posto dvoji oko primanja cjepiva, javlja HINA.

– Prema našim anketama, oko 25 posto Hrvata tvrdokorno odbija cjepivo, bilo koje cijepljenje, ne samo protiv korone. Oko 10 do 15 posto dvoji, na njih moramo utjecati, a ostali bi se cijepili – rekao je Capak u Dnevniku N1 televizije po pitanju slabijeg odaziva na cijepljenje.

Prema njegovim informacijama, danas se odazvala svega trećina građana pozvanih na cijepljenje protiv covida.

Rekao je da je Hrvatska suočena s “uzlaznom krivuljom novoga vala” pandemije te će se početak škole vjerojatno odgoditi ili će se održavati online nastava. Na stolu je i ponovno zatvaranje kafića.

– Još nismo razmotrili mjeru zatvaranja kafića, ali ona je na stolu. Povratak na staro je moguć, ali svakodnevno razmatramo situaciju – rekao je Capak.

Suzdržao se od komentiranja nuspojava AstraZenecina cjepiva.

– Razmotrili smo sve scenarije. Po nama, dobrobiti AstraZenece još su veće od rizika, ali vidjet ćemo što će reći EMA i spremni smo donijeti nove preporuke ako treba – rekao je Capak.