tjestenina i mlinci

Čokoland europskim sredstvima povećava proizvodne kapacitete kojima će se omogućiti dnevna proizvodnja od 1500 kilograma

Poduzeće Čokoland d.o.o. povećava proizvodne kapacitete nabavom i instalacijom proizvodne linije za tjesteninu, te nove peći za pečenje mlinaca koja će pratiti povećane proizvodne kapacitete.

09:56h
0

Poduzeće Čokoland d.o.o. bavi se proizvodnjom tjestenina koji se marketinški promoviraju pod sloganom „Mlinci iz centra svijeta“ prema sloganu grada Ludbreg u kojem se odvija proizvodnja.

Svi sastojci koji se koriste u proizvodnji su domaćeg podrijetla te je na osnovu toga stečeno pravo na korištenje znaka Hrvatske gospodarske komore „Hrvatska kvaliteta“.

Projekt je kandidiran na javni poziv „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“ (KK.11.1.1.01) te je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”

Projektom ulaganja „Jačanje konkurentnosti poduzeća Čokoland d.o.o.; (Referentni broj: KK.11.1.1.01.0383) poduzeće Čokoland d.o.o. povećava proizvodne kapacitete nabavom i instalacijom proizvodne linije za tjesteninu, te nove peći za pečenje mlinaca koja će pratiti povećane proizvodne kapacitete.

Ulaganje će omogućiti automatizaciju tehnološkog procesa proizvodnje uvođenjem energetski učinkovite, tehnološki napredne i specijalizirane opreme. Proizvodni kapaciteti
će se povećati za 900 kilograma te će omogućiti dnevnu proizvodnju od 1500 kilograma gotovog proizvoda.

Automatizacijom će se osigurati visoka kvaliteta i sigurnost proizvoda uz istovremeno zadržavanje osobina tradicionalnog proizvoda.

Uvođenjem nove opreme i strojeva u postojeću logističku situaciju pakiranja, transfera i skladištenja iste, omogućit će se efikasnija manipulacija gotovim proizvodima, uz veću energetsku učinkovitost (smanjenje prijevoza između skladišta, korištenje električnog viličara) te bolje iskorištavanje postojećih skladišnih kapaciteta instalacijom paletnih regala.

Predmetno ulaganje će automatizirati proizvodni proces poduzeća te poslovanje usmjeriti i približiti novim zelenim tehnološkim rješenjima i efikasnijoj uporabi resursa.

Razvoj i rast s ciljem tranzicije na zeleno i digitalno gospodarstvo kroz korištenje digitalnih tehnologija i rješenja u proizvodnim procesima osigurati će se povećanjem učinkovitosti, kompetitivnosti i internacionalizacijom poslovanja. Uvođenje digitalnih i zelenih tehnologija te poslovnih rješenja u proizvodnim i organizacijskim procesima doprinijeti će optimizaciji poslovanja, smanjenju negativnog utjecaja na okoliš i učinkovitijem korištenju resursa u proizvodnji.

Naziv projekta: Jačanje konkurentnosti poduzeća Čokoland d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta: 1.970.000,00 kuna
EU sufinanciranje projekta: 701.250,00 kuna
Razdoblje provedbe projekta: 03.06.2021 – 3.12.2022

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost poduzeća Čokoland d.o.o..

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!
Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW