Slučaj Martinovka

Grošić podnosi vlasničku tužbu i žalbu na privremenu mjeru

10:00h
0
Martinovka // Foto: Matija Gudlin
Martinovka // Foto: Matija Gudlin

Iz izvora bliskog Grošiću, doznajemo da ovaj tjedan namjerava podnijeti vlasničku tužbu, žalbu na privremenu mjeru, odgovor na tužbu za smetanje posjeda i predstavku predsjednici suda.

Darko Grošić, koprivnički građevinski poduzetnik, odlučio je još u petak da se više neće putem medijima očitovati o slučaju Martinovka sve do pravomoćnog rješenja.


Međutim, iz izvora bliskog Grošiću, doznajemo da ovaj tjedan namjerava podnijeti vlasničku tužbu, žalbu na privremenu mjeru, odgovor na tužbu za smetanje posjeda i predstavku predsjednici suda.

Podsjetimo, odvjetnički ured Katarine Vuljak podnio je tužbu radi smetanja posjeda i zahtjev za izricanjem privremene mjere.

Sudskim rješenjem izrečena je privremena mjera kojom Grošić mora ukloniti ogradu u roku od 24 sata nakon primitka rješenja. Ta mjera “ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja ove parnice za smetanje posjeda te žalba protiv tog rješenja ne odgađa njegovu provedbu”.

S obzirom na to da Grošić nije uklonio ogradu, K. Vuljak u petak je predala sudu zahtjev da se odredi sredstvo prisile kojim će se ostvariti privremena mjera. Tražili su da sredstvo prisile bude takvo da se može angažirati treća strana koja će po nalogu suda ukloniti dio sporne ograde.

čitam...