Hypo uhvatio Podravku Vegetu na spavanju

13:03h
0
Na slici: S utakmice u Beču. Snimio: Ivo Čičin-Mašansker


U 11. kolu Regionalne lige Hypo Nö je u Beču u prijepodnevnoj utakmici pobijedio koprivničku Podravku Vegetu s 33-25 (18-15). Bečanke su uhvatile Podravku doslovice na rijepodnevnom spavanju, jer je nevjerojatno kako su olako primale golove, griješile u napadu, a u golmanice ostavljale na streljani linijskih igračica Hypa.

A počelo je dobro, jer je u 15. minuti Podravka Vetgta vodila 7-10, ali je od 24. minute (13-12) Hypo preuzeo inicijativu i vodio sve do kraja utakmice. U poluvremenu bilo je podnošljivih tri razlike (18-15), ali ostatak utakmice bio je ”koma”. Kod Hypa je čak pet igračica zabilo od 4 do 7 golova, a kod Podravke je jedino Zebić bila ravnopravna u realizaciji. Kožnjak je dala četiri gola, ali je puno lopti promašila, a možda je najvažnije što Penezić uopće nije ”bila u utakmici”, a Svitlana Pasičnik zbog ozljede nije ni ulazila u igru. Do Nascimetno, Piedade, Mesquita i Rotis-Nagy nazabijale su se golova, a prvo ime susreta bila je gomanica Terese Pedersne sa 19 obrana.

U srijedu u 18 sati Podravka Vegeta igra u Koprivnici utakmicu Regionalne lige sa zagrebačkom Lokomotivom.

11. KOLO REGIONALNE LIGE

HYPO NÖ – PODRAVKA VEGETA 33-25 (18-15)

SÜDSTADT – Dvorana u Maria Entelsdorfu. Gledatelja: 150. Suci: Predrag Pavičević i Nebojša Vujišić (onojica Cnra Gora). Delegat WRHL-a: Klaus Lang (Austrija).

HYPO NÖ: Blažek (5+-), Pedersen (19+0), Sanko (-); Do Nascimento 7(1), Goričanec, Piedade 7, Kirsner, Lerant, Ivančok 1, Oh 1, Limal, Plach, De Morales 4, Mesquita 7, Rotis-Nagy 5. TRENER: Ferenc Kovacs.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5+0), Jelčić (9+-); Čović 3, Vukojević, Kožnjak 4, Pongrac 2, Vidak, Petković 3, Zebić 8, Poljak, Šerić 2, Pasičnik, Tatari 1, Penezić 2(1). TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Hypo Nö 3(1), Podravka Vegeta 2(1).

ISKLJUČENJA: Hypo Nö 2 minute (Piedade), Podravka Vegeta 4 minute (Šerić, Tatari).

IGRAČICA UTAKMICE: Terese Pedersen (Hypo Nö)

 

čitam...