Inspekcijski nadzor // Zbog ‘fušanja’ u radovima, Županijska uprava za ceste ‘dobila po nosu’

14:51h
0
Foto: Ekološka udruga Mamut Grbaševec

Ekološka udruga Mamut Grbaševec iz Općine Rasinja nedavno je zatražila inspekcijski nadzor makadamskog dijela županijske ceste Botinovec – Grbaševec – Gorica. Na to su bili primorani zbog izrazito lošeg stanja ceste.

Viša inspektorica za ceste Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Žaneta Žilić, nakon provedenog inspekcijskog nadzora, utvrdila je da upravitelj ceste, Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije, nije izvršio adekvatnu sanaciju oštećenja kolnika na duljini 3,4 kilometara navedene prometnice.

“U sklopu radova redovnog održavanja županijske ceste 2112 izvršeno je samo mjestimično zapunjavanja denivelacija, odnosno ‘rupa’ u kolniku, a dopuna materijala nije izvedena tucanikom (drobljenim kamenom) od kojeg je i izrađena postojeća kolnička konstrukcija, već je samo mjestimično izvršen navoz šljunka velike granulacije takozvane ‘drenaže’. Kako se šljunak ‘ne može ukliještiti’ isti nije podoban za predmetnu vrstu radova te nije omogućeno njegovo adekvatno zbijanje”, stoji u nalazu inspekcijskog nadzora kojeg je potpisala Ž. Žilić.

Viša inspektorica izdala je rješenje kojim se od županijskog ŽUC-a traži da na toj cesti otkloni nedostatke, s primjerenim rokom za njegovo otklanjanje.