Hrana & sex, 1. dio

Istražili smo: Je li nakon svega što je Kim Basinger pojela iz frižidera moguća uspješna seksualna izvedba

17:30h
0
VJESTICJI LONAC

Ako si joj baš morao u usta turiti cijelu papričicu mogao je to biti Devil’s penis ili Peter pepper, gdje jedna imenom, a druga izgledom neodoljivo podsjeća na grijeh i muški spolni organ.

Zaboravite liste namirnica koje možete izguglati na internetu, a koje će začiniti vaš ljubavni život, kao i nezaboravnu scenu ispred frižidera u kultnih Devet i pol tjedana gdje Mickey Rourke hrani Kim Basinger svim mogućim u formi predigre. Mislim, nemojte zaboraviti sve, ali molim vas! Tko će se seksati nakon što poždere i u želucu pomiješa sve što smo vidjeli da ulazi u senzualna usta vruće Kim!?

Pri samoj pripremi on otvara nekakvu konzervu i iskreno se nadam da to nije tuna. To me asocira na nekoliko totalno nesexy elemenata, vezanih uz morske plodove. Primjerice, kamenice se smatraju afrodizijakom. Prva obožavam školjke i morske plodove, ali brate, teško da im je miris afrodizijački pogotovo ako ih konzumirate sirove, a da ne spominjem da nije novost pokvariti želudac nesvježim mekušcima.

Školjka koju ćemo mi obični smrtnici najčešće pojesti na našem Jadranu je dagnja. Iako joj drugo ime zvuči vrlo provokativno – pizdica, spoznaja da se hrani filtrirajući more, a s njim i sve smeće priobalja gdje najčešće živi i hvata se za sve moguće predmete; nekako me baš ne mami na akciju. Posebno kad u njoj osjetim hrskanje pijeska, izvučem neku vlat i kad mi ju posluže polusirovu (iako to nije neispravno).

Kaj fali dobroj staroj hladnetini? // flickr.com, Fermion
Kaj fali dobroj staroj hladnetini? // flickr.com, Fermion

Kad smo već u vodenom svijetu, prisjetimo se jednog od najpopularnijih i najskupljih afrodizijaka – kavijara. Riblja ikra odnosno jajašca, crna i crvena, jesetre, kečige, lososa, morskih, riječnih, jezernih riba. Veliki sam gurman, probala sam ih te kao što me nije privukao na pogled, nije me ni okusom izuo iz cipela, a ponajmanje napalio. Ako ću birati, najbolja ikra bila je neke proste dravske ribe koju je upecao moj stari, a majka spohala.

Što se tiče svih tih nekih želatinoznih drhtalica, pudingića i panna cotta, voćnih preljeva, topljene čokolade, šlaga i ostalih slatkih mazalica – to sve može proći. Senzualno je, a i pri već ozbiljnijoj akciji, a ne samo predigri, teče glatko jer ne iziskuje radnju žvakanja nego samo lizanja. Podravci i ostali kontinentalci mogli bi biti malo inovativni i divlji pa pokušati s hladnetinom, dok bi grickanje repića, uši i nogica mogli biti posebna delikatesa u varijanti Devet i pol tjedana na podravski način.

Petrova papričica lascivnog oblika // Foto: flickr.com, caycanh catmoc
Petrova papričica lascivnog oblika // Foto: flickr.com, caycanh catmoc

Jedino mi od tih tekućih varijanti baš ne leži ideja meda. Preljepljiv je i lovi me klaustofobična panika pri samoj pomisli na njega. Nekako mi tu kao prirodan slijed dolaze mravi ili perje, ali hej! Tko zna?! Možda nekome tko ima malo pomaknutije i S&M preferencije, to zvuči primamljivo.

Ljute papričice kao izvor kapsaicina potiču proizvodnju endorfina što nas čini uzbuđenima. OK, slažem se, ljuta hrana nas preznojava na dobar način, ali čovječe, ako si joj baš morao u usta turiti cijelu papričicu mogao je to biti Devil’s penis ili Peter pepper, gdje jedna imenom, a druga izgledom neodoljivo podsjeća na grijeh i muški spolni organ. Kako god, da mi muškarac u usta na prevaru stavi ljutu papričicu, svakako bi mu se pred očima zamračilo, ali ne od orgazma.

Kažu da je avokado sexy namirnica jer liči na testise // Foto: ingimage.com
Kažu da je avokado sexy namirnica jer liči na testise // Foto: ingimage.com

Kad se već motamo oko muških organa, još se dva ploda prirode smatraju afrodizijacima, a to su mango i avokado. Još mogu shvatiti onaj dio zbog njihovih zdravih i vitalizirajućih svojstava, ali onaj asocijativan s testisima, brrr! Kao, njihov izgled zagolica žensku maštu i stimulira seksualnu želju. Ne znam za ukus ostatka ženskog roda, ne bi se štela mešati, ali meni muda nisu baš najestetskiji dio muškog tijela. Obožavam mango, ali ako išta, ovakva će me vizualizacija odbiti od toga da ga pojedem. Dobro, teško… Ali avokado mi nije ništa posebno, pa sad kad znam da su ga Asteci zvali Drvo s testisima, nedostaje mi u životu još manje.

Da se zadržimo na namirnicama falusnog oblika koje se, također, smatraju afrodizijakom. Prvo, šparoge. OK, ja ih stvarno jako volim. Ali da mi baš nešto spektakularno dođe milo od njih samo zbog njihova izgleda, teško. Kad tome pribrojimo činjenicu da nakon konzumacije vaša mokraća ima vrlo specifičan miris “po lijekovima” (što nije baš poželjno za slučaj da ste ljubitelj golden showera), a ista stvar je i s muškim ejakulatom. Šparoge su bogate vitaminom E odnosno vitaminom plodnosti koji stimulira proizvodnju naših seksualnih hormona, a i korisne su kod problema s prostatom, ali to je nešto što ćete konzumirati na dnevnoj bazi, konkretno u sezoni, a ne baš pred sam seksualni čin.

Bananom prema ustima ili ustima prema banani? // Foto: ingimage.com
Bananom prema ustima ili ustima prema banani? // Foto: ingimage.com

I dolazimo do naše dobre stare vječite asocijacije banane. Daa, muškarci obožavaju gledati žene kako konzumiraju bananu! Omiljeno neizbježno filozofsko pitanje mog frenda kad jedem tu dugoljastu voćku koja erotično nestaje u ustima je “E, kad jedeš bananu, jel ideš bananom prema ustima ili ustima prema banani?”, i tako me uvijek potakne da zastanem i razmislim nad tom duubookom životnom dilemom svake žene koja drži do svojih poganih usta. I da, možda ponekad i pokoja žena koristi bananu za oralnu fiksaciju. Ipak, ne mogu reći da sam osjetila neke posebne trnce od afrodizijačkih svojstava nakon što sam ju progutala.

Nakon što sve preporučene “afrodizijake” s interneta zapečatite još jednim – češnjakom, i sve što je Kim ispred frižidera progutala, žličicom sirupa protiv kašlja iz Mickeyeve ruke, prije nego li uhvatite pravac wc školjke, ostaje vam samo zapečatiti “ljubavnu igru” svojim dlanom na partnerovom obrazu, pa da i on osjeti malo vrućine. Ali ako ste, ipak, malo mazohistički raspoloženi ili vrlo tolerantni, vaš posjet školjki bit će samo odgođen nakon što će vam partner malo skakati po želucu… ili vi po njemu, koja vam je poza već draža.

Da vas baš ne ostavim zgađene, razočarane i kratkih rukava, u idućoj ćemo kolumni razgovarati o hrani koja uistinu stimulira seksualnu želju, pa ćemo se dotaći i čokolade, oraščića te klišeja koji ste ’86. mogli vidjeti i u spomenutom filmu – jagoda i šampanjca. A možda dobijete i koji recept ;)!