Jahači Galopa na finalu Kupa Hrvatske u preponskom jahanju

15:25h
0
Sljedeći nastup Galopovih jahača bit će u Samoboru

Proteklog vikenda na Zagrebačkom hipodromu održano je finalno natjecanje Kupa Hrvatske u preponskom jahanju. Po vrlo vrućem vremenu na hipodromu se okupilo oko 200 jahačih parova iz Hrvatske, Srbije i Slovačke.

Ukupno je održano 15 utakmica visina prepona od 0,80 m do 1,50 m.

Jahači Konjičkog kluba Galop team iz Koprivnice imali su predstavnike u čak šest utakmica i to na visinama prepona od 0,80 m pa do 1,25 m.

U petak su Ema Kolarek na Feudu i Tomislav Kavur na Cani u utakmici 0,80 m podijelili prvo mjesto. Na utakmici 1,00 m Tomislav je imao jednu gršku rušenja prepone pa nije ostvario plasman, isto kao i na utakmici visine prepona 1,10m sa konjem Abba II gdje je zauzeo 19. mjesto.

Tomislav Kavur sa Abbom II nastupao je i na utakmici 1,20 m gdje je imao 25 kaznenih bodova i zauzeo 22. mjesto.

U subotu na utakmici 0,80 m nastupile su Ema Kolarek na Feudu i Sanja Kavur na Cani. Ema je zbog tri stajanja konja bila isključena dok je Sanja imala tri greške rušenja prepone. Na visini od 1,00 m Sanja je ponovo imala tri rušenja prepone.

Na visini 1,20 m Tomislav Kavur i Abba II imali su dvije pogreške rušenja te sa 8 kaznenih bodova zauzeli 17. mjesto.

U nedjelju je nastupao samo Tomislav Kavur na Abbi II na utakmici visine prepona 1,25 m gdje je imao 4 rušenja prepona što ga je sa 16 kaznenih bodova svrstalo na 11. mjesto. 

Jahači Galopa pripremaju se za sljedeći nastup u Samoboru 3. rujna.