DOM SPORTIVA

Klara i Bruno Katavić lovit će odličja na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima

Okupit će 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

15:55h
0
Foto: Privatna arhiva

Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima (EUSA Combat Championships) održat će se od 31. srpnja do 3. kolovoza u Zagrebu, u dvoranama Doma sportova. Okupit će 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

Prvi sudionici u sportsko selo, Studentsko naselje Stjepana Radića, pristigli su jučer, dok će danas trenirati, obaviti treninge, tehničke sastanke i svečanu ceremoniju otvorenja na kojoj će sudjelovati natjecatelji, predstavnici ekipa, volonteri, a prisustvovat će i dužnosnici iz sportskog i društveno-političkog života.

Posebno važno za Podravinu i Prigorje jest to da će sudjelovati Križevčani Klara i Bruno Katavić. Inače, oni su osvajači medalja na državnim natjecanjima, a borit će se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Natjecanja će se odvijati od 1. do 3. kolovoza od jutarnjih do večernjih sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane, dok će događaj biti moguće pratiti i putem YouTube prijenosa uživo.

Nakon 2016. godine i domaćinstva Europskim sveučilišnim igrama, Zagreb je tako još jednom središte studentskog sporta na starom kontinentu, s obzirom na činjenicu kako je ovaj događaj najveći po broju sudionika u ovogodišnjem kalendaru EUSA-e.

čitam...