Kolumna: Magdalena Podravska // Letit će glave

12:23h
0
magdalena-podravska-header

LETIT ĆE GLAVE

Lijepo sam rekla da nikad u kolumni neću o politici. Nego o seksu. A danas ispada da je politika najveći kupleraj. Dakle iz tog kuta ja stalno pišem o politici. I to o onoj bračnoj, nuZ bračnoj, ljubavničkoj. Sve je to dragi moji politika. A dok ne prođu ovi izbori čini se da mi ni ne preostaje drugo nego pisati o najintimnijim stvarima. Kao što su na primjer sve one čudne spike koje čujete na kavama i kuloarima. Hvala se ljudi kako će Podravina od 20. Svibnja postati pravi raj na zemlji. Ne samo da će investitori nahrupiti u ovu našu pitomu dolinu već će biti toliko posla da će onih nekoliko napaćenih Kineza morati dofurati svu svoju braću i rođake u petom koljenu kako bi zadovoljili kapacitete. Svi ovi silni prazni poslovni prostori postat će krcati, a do jeseni bi mogli biti uzor i bogatijim Europskim regijama. Možeš mislit!!

Podravci se zaista neki puta nisu pomaknuli dalje od Dudekovog mentaliteta. I ne samo da nisu nego je sasvim sigurno da niti neće. Jer dok jedni propagiraju med i mlijeko koje će uskoro teći Dravom oni drugi prvo će uživati u blagodatima pobjede. I NEŠTO MALO KRVI! Prije par dana jedan od kandidata hvalio se kako će FRCATI GLAVE KAD ON SJEDNE NA TRON. Pa dobrodošli u 21. Podravsko stoljeće za koje je Staljin bio civilizirani momak finih manira. Koja je to politika i koji je to mozak koji se takvim stvarima može hvaliti i to okružen brojnim auditorijem?? Gdje je taj rastao i čime su ga hranili da je želja za osvetom i krvi jača od želje da se za ovu sredinu učini dobro zajedničkim snagama. Kako sad stvari stoje – PODRAVCI GLAVE SKUPA čini se parola je koja vrijedi samo za jednu stvar – DA IH JE LAKŠE ODRUBITI.

I NE POSTOJI niti jedno objašnjenje nadri psihologa da je takav stav normalan. Ali postoje neoborivi argumenti da ukazuje na ozbiljnu kliničku sliku onoga tko se na taj način propagira. I dok mi naivno mislimo kako političari vide odgajat ćemo klince koji će biti još malodušniji i flegmatičniji od nas. I zato se slažem da Podravci ne znaju za revoluciju jer ih se može financijski, mentalno i duhovno gaziti dok ne poplave. Zato nije dalmoška pjesma problem već nedostatak dalmoškog mentaliteta u kojem su svi jedan uz drugog pa čak i onda kada netko treći prijeti kako će letiti glave. Rame uz rame – bez fige u džepu – dragi moji Podravci!

čitam...