Koprivnički dječji odjel

Koprivnička knjižnica radionicama uvodi mališane u svijet informatike i robotike

12:40h
0
Mališani u knjižnici // Foto: Matija Gudlin

U četvrtak u 13 sati održat će se prva radionica robotike nazvana Robot u knjižnici, tijekom koje će knjižničarke Dječjeg odjela zainteresiranima predstaviti mBot robot.

U prvom radnom tjednu 2017. godine na rasporedu su događanja Dječjeg odjela koprivničke knjižnice.

U utorak će se održati projekcija filma Medo sa sjevera, u prostoru Pričaonice od 11 sati.

U srijedu u 13 sati na rasporedu je već tradicionalna radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice! Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretraživanju i odabiru informacija na internetu te se djeci preporučuju korisni web alati.

U četvrtak u 13 sati održat će se prva radionica robotike nazvana Robot u knjižnici, tijekom koje će knjižničarke Dječjeg odjela zainteresiranima predstaviti mBot robot koji je knjižnici poklonila udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM.

Prva u nizu radionica namijenjena je djeci predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. Polaznici će se upoznati s osnovnim funkcijama robota, saznati kako se programira u programu Scrtach, a knjižničarke će im predstaviti i zanimljive aplikacije na tablet računalu.

Dolazak je potrebno najaviti do utorka u Dječjem odjelu, na telefonski broj 622-363, kućni 106 ili e-poštom.

čitam...