Ministarstvo kulture osiguralo 580 tisuća kuna za koprivničku knjižnicu

09:51h
0

Ministarstvo kulture u 2012. godini će sufinancirati programe Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ sa 580 tisuća kuna. U odnosu na 2011., ministarstvo je bilo ‘darežljivije’ za 85 tisuća kuna.

Tako će se za nabavu knjižnične građe izdvojiti 350 tisuća kuna, a za spremište knjižnične građe u Sveulilišnom kampusu 200 tisuća kuna, što je dvostruko više nego prošle godine. Ukupna sufinancirana sredstva prošle godine bila su 495 tisuća kuna.

‘S obzirom na gospodarsku situaciju vrlo smo zadovoljni dodijeljenim sredstvima jer su poticaj za daljni razvoj naše djelatnosti, kao i razvoj međunarodne suradnje. Naime, inovativna praksa koprivničke knjižnice, ovaj puta  o digitalizaciji koprivničke kulturne baštine, ponovno je uvrštena u program izlaganja na Svjetskom kongresu knjižničara u Helsinkiju u kolovozu. Koliko je nama poznato, jedina smo hrvatska narodna knjižnica koja kontinuirano, iz godine u godinu, dobiva potporu Ministarstva kulture za sudjelovanje na ovom najvećem i najprestižnijem knjižničarskom kongresu. To samo govori o društvenoj isplativnosti ulaganja u knjižnicu i mislim da je veliko priznanje i za naš Grad i Županiju.’, rekla je ravnateljica knjižnice Dijana Sabolović-Krajina.

čitam...
Loading...