5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Galeriji Hlebine izložba radova Mije Kovačića
U

Ne propustite

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama otvoren je prvi dio izložbe Mije Kovačića Retrospektiva 1953-2013, u povodu 60 godina stvaranja ovog majstora naive te slikarske legende.

Središnja svečanost, odnosno otvorenje 2.dijela izložbe Sto djela majstora hrvatske naivne umjetnosti bit će sutra u Galeriji Koprivnica, u 19 sati, prije otvorenja Podravskih motiva, a oba će događaja uveličati predsjednik Republike Ivo Josipović. No, to nije kraj veličanstvenom opusu ovog najstarijeg živućeg naivca s ovih prostora.

- Oglas -

U prvoj i jedinoj zakladi jednog hrvatskog slikara, Mije Kovačića u Zagrebu, otvoren je treći dio izložbe, dok je 4.dio prikazan u Gornjoj Šumi, a uglavnom se radi o crtežima s motivima seoskih radova.

Ponosan što je doživio otvorenje jedne ovakve izložbe u čast svoga rada, Mijo Kovačić istaknuo je kako nema straha za hrvatsku naivnu umjetnost.
-Mnogo sam slika prodao, ali dosta je još ostalo za vas, za Hrvatsku. Putovale su po cijelome svijetu, ali sad su ovdje, što me posebno veseli – kazao je Mijo Kovačić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POLICIJSKA ISTRAGA

Pogledajte što su sve našli kod prigorskog ramba (36), skrivao pumpericu, dvije automatske puške, hrpu streljiva, patrone

Lovačku pumpericu, dvije automatske puške i cijelu hrpu streljiva pronašla je policija tijekom pretrage kuće i automobila u vlasništvu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti