-5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijska uprava za ceste: Za Koprivnicu novca – nema

Ne propustite

- Oglas -

100525-esterova-mKoprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić tek je prošloga tjedna u Saboru od ministra Kalmete napokon doznao prave razloge brisanja 9,5 kilometara prometnica u Gradu Koprivnici iz popisa javnih cesta čime su postale nerazvrstane odnosno, u duhu zakona – poljski putevi.

– Ministru Kalmeti sam postavio izravno pitanje – prema kojem kriteriju je donio takvu odluku s obzirom da je praksa u drugim gradovima potpuno obratna odnosno ceste se proglašavaju javnima i državnima upravo zato da bi se financirale iz županijskih proračuna, za razliku od koprivničkog slučaja gdje se od građana nastavlja uzimati 12 milijuna kuna, ali im se u isto vrijeme vraća 9,5 kilometara uništenih prometnica da o njima sami brinu kroz gradski proračun, kaže Mršić tražeći da se odmah za spomenutu kilometražu smanji porezno opterećenje vlasnika vozila.

- Oglas -

Nema novca

Ministar Kalmeta odgovorio je, kaže Mršić, da je odluku donio nakon što je ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach zatražio da se zbog nedostatka novca 9,5 kilometara cesta na području Grada Koprivnice iz županijskih cesta pretvori u nerazvrstane ceste, odnosno brisane su iz popisa javnih cesta.

Gradonačelnik je stoga javno zatražio kompletnu dokumentaciju o tome u što je ŽUC utrošio prošlogodišnjih 12 milijuna kuna s obzirom da je tijekom 2009. godine u Koprivnici renovirano tek 50 metara Pavelinske ulice, te ponovio zahtjev da ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach odstupi sa svoje dužnosti zbog svojeg, kaže Mršić, krajnje neprimjerenog ponašanja.

– U Hrvatskoj kočano mora postojati odgovornost stoga pozivam župana i ravnatelja ŽUC-a da podnesu izvještaj gdje je potrošeno 12 milijuna kuna koje je ŽUC ubrao u Koprivnici ili neka otiđu jer ovo više nema nikakvog smisla, zaključio je gradonačelnik Mršić.

Prometnice koje je ŽUC prebacio u nadležnost Grada Koprivnice:

Ulica Kneza Branimira, dio Ulice Vinica (od Kneza Branimira), Crnogorska, dio Pavelinske (od Frana Galovića do Gornji Banovec), Đure Basaričeka, Antuna Mihanovića (od Ulice Dubovec do Starogradske), Frankopanska, dio Ulice Đure Estera (od Franopanske do Franjevačke), Franjevačka, Potočna, Mosna, Gorička, Magdalenska.

Izvor: www.glaspodravine.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

polarna liga

Tija Požgaj jača od konkurencije i vjetra, u Prelogu ponovno završila na prvom mjestu

Nema tjedna u kojem nas Tija Požgaj, mlada koprivnička atletičarka, ne obraduje nekim rezultatom, koji je uglavnom vezan za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti