HPD Bilo

FOTO Veliki planinari pokazali malima znamenitosti i ljepote park-šume Jankovac i pustaru Višnjica

Uz stazu su razgledali jezera, izvor potoka, slap Skakavac, špilju sa sarkofagom, špilju hajduka Maksima Bojanića i ostale znamenitosti parka uz pojašnjenje vodiča.

09:11h
0
HPD Bilo na izletu // Foto: HPD Bilo

HPD „Bilo“ Koprivnica već treću godinu za redom provodi projekt „Planinarski izlet djece i roditelja“. Tako su njegovi članovi organizirali posjet Planinarskom dom Jankovac i Pustari Višnjica.

Najmlađi članovi Društva uz pratnju roditelja, djedova i baka pod stručnim vodstvom obišli su park-šumu Jankovac po poučnoj Grofovoj stazi.

Uz stazu su razgledali jezera, izvor potoka, slap Skakavac, špilju sa sarkofagom, špilju hajduka Maksima Bojanića i ostale znamenitosti parka uz pojašnjenje vodiča. Obilazak je trajao oko dva sata. Nakon obilaska, iskoristilo se vrijeme za odmor u sjeni stogodišnjih stabala i igru na uređenom dječjem igralištu na livadi pored Planinarskog doma Jankovac.

Uslijedio je posjet Pustari Višnjica gdje su članovi razgledali ergelu konja i uživali u igri.

– S obzirom na veliko zadovoljstvo među članovima organizacijom ovakvog tipa izleta, želja nam je nastaviti i narednih godina provoditi projekt koji, osim planinarskog, ima i daleko šire značenje. Boravak u prirodi, fizička aktivnost, odvajanje djece od elektronskih naprava za igru, zajedničko druženje i igra u prirodi, upoznavanje ljepota naše domovine – poručio je predsjednik Društva Ivica Kušek.

HPD „BILO“ Koprivnica prijavio je ovaj projekt na natječaj „Javni poziv za razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva – prijevoz“ koji je raspisao Grad.

čitam...