Helga Jug dala otkaz u Srednjoj školi

18:44h
0
Helga Jug dala je otkaz u koprivničkoj Srednjoj školi

Županijska vijećnica Helga Jug otvorenim pismom obratila se medijima i javnosti kako bi izrekla svoje viđenje slučaja koji je započeo glasanjem o prijedlogu županijskog proračuna, a kulminirao optužbama o političkoj korupciji.

Svoj glas koji je donio prevagu u korist vladajuće koalicije Helga Jug obrazložila je brigom za dobrobit našeg kraja, do te odluke došla je nakon podužeg razmišljanja, razgovora sa županom Darkom Korenom, ali i zbog dojma s posljednjih okupljanja Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a, na koji su, kaže, počeli dolaziti Zvonimir Mršić i Darko Ledinski.

– Jednostavno sam stekla dojam da je sve već unaprijed riješeno. Zadnji put sam ja rekla da bi bilo možda dobro i glasat za proračun, ali rekli su da ne treba tu svu krivnju preuzimat na sebe i tak su me ušutkali, ja jednostavno nisam htjela ustrajati na tom svojem mišljenju. Bilo je rečeno da je g. Miklobušec u razmišljanju da napusti koaliciju, tako da sam onda i ja razmišljala o tome da bi bilo najbolje možda glasati zaista po savjesti.

Vijećnica Jug u pismu navodi da se na klubovima vijećnika počelo šuškati kako su Mršić i Ledinski za rušenje proračuna Miklobušcu obećali brda i doline, te spominje novi posao, mjesto na listi za Sabor, rješavanje kredita i drugo, pa se zapitala zašto da i ona sudjeluje u tome. Njezinu odluku da misli svojom glavom kolege su nagradile izbacivanjem iz SDP-a, pa Helga Jug smatra da je primjer kako se stranački vođe obračunavaju s neistomišljenicima. Piše da je njezina najveća greška što je našla posao u koprivničkoj Srednjoj školi, a tragikomedijom smatra da su to zapošljavanje političkom korupcijom proglasili oni zbog kojih su izmišljana radna mjesta u gradskoj upravi. Zbog svega što joj je obitelj i ona sama doživjela u posljednje vrijeme, kao i zbog ljudi koji su joj dali podršku, a sad su u neprilici zbog toga, Helga Jug je objavila da daje otkaz te obrazložila.

– Zato jer ja to zaista više ne mogu podnijeti, mislim da nije u redu ni prema ravnatelju, prema kojem je vršen takav pritisak i to je najlogičnije nekakvo rješenje.

I budućnost smatra neizvjesnom, jer kaže, očito gdje god da se zaposli reći će da je to političko zapošljavanje. Helga Jug na kraju pisma kaže kako je mislila da se više neće baviti politikom, no nakon što je upoznala metode svoje bivše stranke i na što su sve spremni, poželjela se priključiti drugoj strani, jer u njihovom vodstvu vidi više ljudskosti.

Izvor: Radio Drava